Parti Programı 01 Mayıs 2024, 12:18

DOĞUŞ PARTİSİ
PARTİ PROGRAMI
AMAÇ;
Doğuş Partisi, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini Referans alarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, Çağdaş, Özgürlükçü ve katılımcı bir demokrasinin hakim kılındığı, bir Türkiye inşa etmek, İnsan haklarına saygılı, Her türlü ayrımcılığa karşı mücadele veren, Bir birleri ile barışık toplum yaratmak, Kamu Yönetiminin Uluslar arası normlara uygun, Denetlenebilir, Şeffaf, işlevsel hale getirmek, Neo liberal Politikalardan uzaklaşılarak güvenli iş gücü tesis edip, insan onuruna yakışan, Refah yaşam seviyesine ulaşmış toplumlar inşa etmek, İç ve Dış barışı sağlamak üzere kurulmuştur.
Türkiye’yi Atatürk Devrimi ve İlkeleri doğrultusunda çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne eriştirmeyi;
Demokrasiye her alanda geçerlilik kazandırmayı; insan haklarını ve özgürlükleri sağlam güvencelere dayandırarak genişletmeyi; halk katılımının her alanda sürekli ve etkili olmasını sağlayarak ulusal egemenliği pekiştirmeyi amaçlayan; hukukun ve emeğin üstünlüğünü; toplumda ve uluslararasında eşitliği, adaleti ve dayanışmayı ulusal bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ulusu ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü gözeten; yurtta ve dünyada barış için çalışan; ve gücünü halktan alan bir siyasal Kuruluştur.
Milletin üstünlüğünü, milli birlik ve bütünlüğü her şeyin üzerinde kılan millet iradesinin tecellisinin ve millet hâkimiyetinin tesisinin; ancak halkın serbest oyunun esas olduğu hür, demokratik düzen içinde mümkün olabileceğine inanan, İnsanın temel hak ve hürriyetlerini vazgeçilmez kabul eden, Adalet Mülkün Temelidir» anlayışına sahiptir. Milliyetçiliği, ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün ilke ve inkılâpları bağlı olan “Asıl gençlerimizin modern ve ileri Türkiye idealine bağlı, milli ve ahlâki değerlerimizi benimsemiş, herkese karşı sevgi, saygı, müsamaha besleyen, medeni bir insan olarak yetişmelerini Demokratik siyasi mücadelede tek yolu ikna, uzlaşma ve fikirlere hürmet olarak gören; hür, bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmayı gaye edinir.
İLKELERİMİZ ;
Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ün, Ülkemiz in kurucu değerlerine kazandırdığı,
Cumhuriyetçilik,
Laiklik,
İnkılâpçılık,
Halkçılık,
Milliyetçilik,
Devletçilik, başta olmak üzere,
Şeffaflık
Hesap verebilirlik,
Liyakatin esas alındığı, Halkına hiçbir zaman yalan söylemeyen, yönetimde;
Dürüstlük İlkesini her alanda hakim kılmak.
HEDEFİMİZ.
Yönetim anlayışında, Atatürk ilke ve inkılaplarının hakim kılındığı, Çağdaş, Muhasır medeniyetler seviyesini aşmış bir Türkiye inşa etmek,
Sevgi ve Hoşgörüyü Hakim kılmak
Halkımızı, İnsan onuruna yakışan, yaşam standartlarına ulaştırmak,
Adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağlamak.
Çağdaş, Atatürkçü bir Eğitim sağlamak.
İçte ve Dışta huzuru hakim kılmak.
Şeffaf, Hesap verebilir, liyakatin hâkim olduğu Kamu yönetimi oluşturmak.
Güçlendirilmiş Parlamenter sistemin yeniden tesis edilmesini sağlamak.
İnanç hürriyetinin teminatı olan Laikliği tesis etmek.
Ekonomi’de kendine yeten, İç ve Dış Borcu kontrol altına almak,
Tarım da, Sanayide, Üreten Türkiye olmak.
KATILIMCI GÜÇLÜ DEMOKRASİ VE KUVVETLER AYRLIĞI
Sağlıklı işleyen bir yönetim sistemi, güçlü ve Katılımcı Demokrasi ile mümkündür. Yasama, Yürütme ve Kanun koyma Erk’inin, bir kişide toplanması, tarihte örnekleri olduğu gibi, Halk ve Devlet açısından acı sonuçları olması kaçınılmazdır.
Doğuş Partisi olarak, Kuvvetler ayrılığı esas alınmak sureti ile güçlü ve katılımcı bir parlamenter sistem inşa etmeyi sağlayacağız,
ADALET VE HUKUK
Hukukun Üstünlüğü;
Doğuş Partisi olarak, Ülke Yönetiminde, hukukun üstülüğü, yöneten ve yönetilenlerin hukuka uyması, Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü tesis edilmesi, Uluslar arası hukukta da, Hukukun üstünlüğü ilkesini gerçekleştireceğiz.
Yargı Bağımsızlığı;
Doğuş Partisi iktidarında; Yargı tamamen Siyasi vesayet ve baskıdan arındırılarak, Bağımsız hale getirilerek, doğal ve kanuni hakim ilkesi ile, Hukuka uygun yargılama yapılması sağlanacaktır.
Tarafsız Yargılama için, Hâkimlerin ve savcıların objektif kriterlere dayalı olarak, liyakat kuralları esas alınarak mesleğe kabulünü sağlayacağız.
Ulusal Yargı Ağı Projesi olan UYAP ı, daha işlevsel hale getirilerek, Vatandaşlarında şikayetlerini online alınabilecek hale getirilerek, daha hızlı yargı sürecinin başlatılmasını ve hızlı sonuç alınmasını sağlayacağız.
Adil Yargılanma ve yargı kararları
Sanık tan delile değil, delilden Sanığa gidilerek, yapılan yargılama sağlıklı yargı sistemini tesis edeceğiz
Herkesin Adil yargılanmasını sağlayacağız.
Yargı kararların akamete uğratılmasını, Kamu görevlilerinin yargı kararlarına uymaması halinde, mali ve cezai sorumluluğunu artıracağız.
Mahkemelerin iş yükünü düşürmek, Dava dosyalarını, hakkaniyetli bir şekilde en hızlı sürede sonuçlandırılmasını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacağız.
Ceza soruşturmalarında insan onuruna aykırı olan işkence ve kötü muameleye asla izin vermeyeceğiz.
EKONOMİ
Ekonomi politikamızın ana hedefi, insan merkezli, hak ve adaleti esas alan üretim odaklıdır.
Partimizin Ekonomi Politikası, Kapsayıcı, Sürdürebilir ve dengeli olacaktır.
Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek,
Piyasadaki Fiyat istikrarının sağlanması
Piyasalarda Adil rekabetin ve fırsat eşitliğinin sağlanarak, verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.
Dış açığın kapatılarak, Döviz Kur’un dengelenmesi sağlanması amaçlanmaktadır.
Gereksiz, Elzem ihtiyaç olmayan yatırımlardan ziyade, halkın en temel ihtiyaçları noktasında yatırımlara ağırlık verilerek, Tasarruf politikaları hayata geçirilecektir.
Yolcu Garantili Havaalanı, araç geçiş garantili köprü, Hasta Garantili Hastane şeklinde uzun vadede Ekonomiye yük getirecek yatırımlar, sona erdirilip Ekonomi üzerindeki yükü hafifletilecektir.
Ulusal ve Uluslar arası hukukun üstünlüğü tesis edilerek, Yabancı yatırımcının Ülkemize gelmesi sağlanacaktır.
Partimiz İş dünyası ile ilişkileri, şeffaf ve denetimli, Hesap verebilinirlik ilkesi üzerine kurulacaktır.
İşverenin üzerindeki vergi yükü revize edilerek, İstihdamı teşvik edici işsizliğin önüne geçilecek politikalar geliştirilecektir.
Gelir ve refahın paylaşımında, bireysel ve Bölgesel, adalet tesis edilecektir.
Milli gelirin artırılarak, vatandaşa reel olarak yansıması sağlanacaktır.
Ayrıcalıklı azınlığa imtiyazlar tanınmayacak, Vatandaş odaklı ekonomi hayata geçirilecektir.
Kendi kaynakları ile yatırım yapabilen, ithalata bağlı kalmadan yetişmiş insan gücüyle katma değerli üretim yapabilen ve dış ticaret fazlası veren güçlü bir reel ekonomi için gerekli yapısal reformlar süratle hayata geçirilecektir. Böylece, doğru yönetilen Türk Lirası ile üretime dönük yerli ve yabancı yatırımcının ihtiyaç duyduğu güven sağlanmış olacaktır.
Partimiz Dış ticaret açığını en kısa zamanda ciddi oranda düşürecek, orta ve uzun vadede ise ortadan kaldıracak bir ekonomi politikası izlenecektir. Başta tarımsal ürünler ve ara malları olmak üzere sanayinin birçok alanında ülkemizin uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde dış ticaret fazlası vermek orta ve uzun vadeli hedefimizdir.
İhracat destekleme politikalarımızda verimliliği ve etkinliği temel alacak, sektörel fizibilite analizleri yapmak suretiyle gelişme potansiyeli yüksek, mal ve pazar çeşitliliğine katkı sunan alanlara öncelikler sunacağız.
Toplam tasarrufları artırmak için kamu kesimi açıklarının azaltılmasının yanı sıra, özel sektörün yüksek verimlilik, karlılık ve ücret seviyelerine erişmesinin siyasi, sosyal ve ekonomik altyapısı hazırlanacaktır. Hane halkı tasarruflarının artması için gereken altyapı düzenlemeleri hızla yürürlüğe sokulacaktır.
Yabancı yatırımcılara hukuki, yasal düzenleme ve ekonomi ve siyasi politikalar anlamanda güvenilir ve her şeyden önemlisi, her türlü yolsuzluk ve kayırmacılıktan arındırılmış bir yatırım ortamı sağlanacaktır.
Her türlü yabancı yatırımcıyı ülkemiz içerisinde yapacakları yatırımları desteklemekle birlikte, teknoloji ve know-how transferi yapacak olan, katma değerli ihracata dönük ve çalışanlar için yüksek ücretli, istihdam yaratan yabancı doğrudan yatırımları, öncelikli olarak teşvik edeceğiz
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu’nun para politikası kararların, Siyasi baskılarından uzaklaştırılmasını sağlayacağız.
Türk lirasının Dolar karşısından değer kaybetmesini önleyeceğiz.
Kamunun harcamalarında, Bütçe disiplinini sağlayarak, vergileri artırılarak, Vergi borçları olan büyük şirketlerin vergi affı sağlayarak değil, tahsil oranını artırma politikası izlenecektir.
Devletin Ekonomisine yük getirecek, Mütahit kalkındırma odaklı yatırımlara son verilecek, Büyük yatırımlar, (Köprü, Otoyol, Hastane vb gibi)Devletin kendi kurumları aracılığı ile inşa edilecektir.
Bütçe harcamalarının denetimi için anayasal kurumlardan birisi olan Sayıştay’ı tekrar işlevsel hale getirip denetim noktasında azami seviyede işlevselliğini sağlayacağız.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler/ ve Esnaf ve Sanatkârlar
Üreticiye KOBİ lere, ve günlük reel ekonominin içerisinde olan esnafımıza, Faizsiz Kredi kullanması ile gerekli çalışa ve yasal düzenlemeler getirilecektir.
KOBİ lerimiz, Esnaf ve sanatkârlarımıza istihdama özendirici teşvikler için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Afet, salgın, vb dönemlerinde işletmelerin devamlılığın sağlanması istihdam tasarrufunda bulunmaması için gerekli kira desteği, vergi indirimi, KDV gibi konularda desteklenecek, işletmelerin devamlılığı sağlanacaktır.
Tekel bayilerinin Alkol satışının kapatma saatleri yeniden yapılacak düzenleme ile 23.30 a uzatılacaktır.
SANAYİ POLİTİKAMIZ
Yurt içerisinde ağır sanayinin ve temel hammaddesi olan yassı çelik üretiminin arttırılması hammadde de dışa bağımlılığın, kademeli olarak tamamen kaldırılması, ağır sanayi için önemli olan ara mallarını üretecek sanayinin kurulmasına önem verilecektir.
Stratejik öneme sahip sanayi kollarının ivedilik ile, hızlı bir şekilde kurulması için kamu-özel sektör ortaklığı dâhil her türlü girişim, devlet politikası olarak desteklenecektir.
Milli yazılım ve elektronik sanayinin geliştirilmesi sağlanacaktır.
Bağımsızlığımız ve geleceğimiz için kritik öneme sahip olan savunma sanayine özel önem verilerek, tank, uzun menzilli füze, roket, savaş uçağı, savaş helikopteri, İHA ve SİHA gibi silah ve araçların motorlarının, elektronik aksamlarının ve yazılımlarının tamamıyla yerli ve milli olarak üretilmesi için gerekli adımlar atılacaktır.
SOSYAL GÜVENLİK
Sosyal Güvencesi olmayan, sağlık hizmetlerine ulaşamayan hiçbir vatandaşımız kalmayacaktır.
Her hangi bir özel sektörde çalışmayıp, bireysel olarak, Gündelik işlerde çalışan, Müzisyen, Kağıt toplayıcısı vb işler ile hayatını kazanmaya çalışan vatandaşlarımızın, Sosyal Güvenlik sitemine dahil olmaları, sağlık hizmetlerine ücretsiz olarak ulaşması sağlanacaktır.
Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılıp, derhal emekli edilmeleri sağlanacaktır.
Sosyal Güvenlik Kurumunun karşılamadığı hiçbir ilaç ve tedavi kalmayacak, Vatandaşın ihtiyacı olan sağlık hizmetleri karşılanacaktır.
Ev hanımlarının Sosyal Güvenlik Kurumu sistemine dahil edilmesi ve Emeklilik şartları gerekli düzenlemeler ile kolaylaştırılacaktır.
Borçlu olup sağlık hizmetlerine ulaşamayan, BAĞ-KUR lu hiçbir esnafımız kalmayacak, temel sağlık giderlerinin karşılanmasında, Borç sorgulama işlemi sona erdirilecektir.
En düşük emekli maaşı Asgari ücretin altında olmayacaktır.
Ülkemiz içerisinde Tedavisi olmayan hastalıkların, gerek yurt dışındaki tedavileri, gerekse yurt dışından temin edilecek, tedavi için kullanılacak ilaçlar, vatandaşa Sosyal Güvenlik kurumu kapsamında, ücretsiz temin edilecek, Vatandaşlarımızın, tedavi maliyetlerinin karşılayamaması ile ilgili mağduriyeti ortadan kaldırılacaktır.
MİLLİ EĞİTİM
Temel İlkemiz,
Atatürkçü, Modern, Dünya standartlarında, Millilik değerlerine bağlı Çağdaş bir eğitim anlayışını getireceğiz,
Okul Öncesi,
Okul Öncesi eğitimin yaygınlaştırılıp, her vatandaşımızın ulaşılabilir mesafede olacak şekilde olması sağlanmak üzere tesisleşmeye gidilecektir.
Mahal in’de, Devlete ait Okul öncesi eğitim kurumu olmayan bölgelerde. Gelir düzeyi düşük ailelerimizin, Özel eğitim kurumlarından alacağı, eğitim masrafları devlet tarafından karşılanacak, Eğitimin her kademesinde, maddi sıkıntı sebebi kesintiye uğratılmasının önüne geçilmesi, Devlet politikası haline getirilecektir.
İlk ve Orta Öğretim
İlköğretim’ de eğitim sistemi, Bilime dayalı, Dünya standartlarını yakalamış, daha nesnel ve deneysel beceriklilik, modeline geçiş yapılarak, eğitim modernleştirilecektir.
12 yıllık kesintisiz eğitim, Dünya ülkeleri üzerinde yarışabilir seviyeye çıkarılacaktır.
İlköğretimden itibaren, yeteneklerine göre sanatsal, sporsal ve kültürel gelişimleri sağlanmak üzere yönlendirilerek, okul saatleri içerisinde gelişmesi sağlanacaktır.
İlköğretim de 4 yıl boyunca sınav sistemi olmayacaktır, Derslerin yanı sıra, Ahlaki faziletlerin gelişmesi ile ilgili müfredat düzenlemesi yapılacaktır.
Kültürel, sanatsal ve Spor faaliyetlerinin yapılabilmesi, Her okulun mutlaka uygun salonlar inşa edilerek okulların mekansal durumları iyileştirilecektir.
Öğrencilerimiz, kişisel gelişimlerini tamamlamaları için, Sporsal ve Sanatsal etkinliklerini, okul dışında özel kulüp, özel kurslar ile eğitim almakta ve öğrenciye, okul saatleri dışında, kendine ait zamanı kalmamakla birlikte adeta okul, etkinlik ev üçlemesi ile hayatı maraton haline gelmektedir,.
Farklı mezhep ve inançlara sahip olan öğrencilerimizin, inançları ile ilgili eğitimlerini almaları için, okul müfredat programlarında, seçmeli ders sistemi şeklinde gereksinimlerini karşılamaları adına gerekli düzenlemeleri yapacağız.
Öğrenci Değişim programlarının, yaygınlaştırarak, farklı ülkelerde öğrenciler ile bir araya gelip, kültürlerinin gelişmelerini sağlayacağız.
Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerine Mesleki eğitime yönlendirme sisteminin kurulması ve geliştirilmesi ile ilgili gerekli düzenlemeler yapacağız.
Aileler akademik başarı ile sosyal faaliyet arasında tercih yapmak zorunda kaldıkları için, Sporsal ve sanatsal etkinliklere zaman ayırmayı tercih etmemektedir.
Doğuş Parti olarak, Beden eğitimi sistemi tamamen değişecek, öğrenci Beden eğitimi saatlerinde, Profesyonel olarak yapacağı, spor branşlarını okul saatleri içerisinde yapmaları sağlanacaktır. Bunun için okul koçluğu sistemi getirilecektir.
İletişim çağında gençlerimizin, medyadan doğru bilgileri alabilmesi, karşılaştığı Medya okuryazarlığı orta öğretimde zorunlu ders haline getirilecektir.
Üniversite eğitimi tercih etmemiş gençlerimiz, kalifiye iş gücüne katılmaları için gerekli mesleki kurslar ile desteklenerek, istihdama katılmalarını sağlanacaktır.
Köy okullarının fiziki yapısı ivedilik ile, öğrencilerin sanatsal ve sporsal etkinlikleri yapabilecek şekilde iyileştirilecektir.
Yüksek Öğrenim
Her vilayete ihtiyaç durumuna bakılmaksızın bir üniversite açmak, beraberinde, fiziksel yetersizlik, Mezun olan öğrencilerin eğitim aldığı sektörde, iş bulamaması, Üniversiteli işşizler ordusu yaratmıştır.
Üniversiteler, bölgenin ve ülkenin ihtiyacı kadar olan bölümler açıp, ihtiyaç fazlası meslek gurubu üniversiteli işşizler ordusunun önüne geçilmiş olacaktır.
Üniversitelerin fiziksel ve müfredat yapılarında iyileştirme yapılıp, uluslar arası denklik gerektirmeyen seviyeye çıkarılacaktır.
Yurt dışında lisans ve lisansüstü eğitim alacak gençlerimizin, önü açılıp karşılıksız burslar ile desteklenecektir.
Yüksek öğretim öğrencilerimizi krediler ile borçlandırmayıp, karşılıksız burs şeklinde desteklenecektir.
Kredili Yurtlar Kurumu yapısı tamamen değişecek, Kredi kelimesi ile öğrenci kelimesi bir araya gelmeyecek, Yurt sayıları ve kapasiteleri artırılarak, Üniversite öğrencilerimizin eğitim hayatlarında konaklama sorunun tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.
Yükseköğretim kurumlarının kuruluşu, görevleri, eğitim-öğretim, araştırma, çalışma usul ve esasları yanında, yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik ve idari personel ile yükseköğretim kurumları öğrencilerine ilişkin hususları düzenlemek üzere Türkiye Yükseköğretim Kurulu tesis edilecektir. Bu kurul; standart belirleme, planlama ve koordinasyondan sorumlu olacak, üniversiteler akademik ve idari bakımdan özerk ve özgür bir yapıya kavuşturulacaktır.
Türkiye Yükseköğretim Kurulu, tek tip üniversiteleşmeye son vererek; fakülte, yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezleri ile bölüm ve programlarda ülke ve yöre ihtiyaçlarını dikkate alarak gelişmiş ülkelerdeki paydaşlarıyla yarışabilir şekilde çeşitliliğe gidecektir.
Beyin göçünün önüne geçilmesi için, Yetişmiş ve yetişecek bilim insanlarının, Bilimsel çalışmaları desteklenmesi için gerekli yasal mevzuat düzenlenmesi yapılacaktır.
Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) seçimlerinin, politik baskı altında kalmadan, tüm üniversitelerin katılacağı bir seçim sistemi ile Başkanın belirlenmesi için gerek yasal mevzuat düzenlemeler yapılacaktır.
Üniversite REKTÖR atamaları, Üniversite içerisinde yapılacak Demokratik seçimle olması ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır.
KADIN VE AİLE
Aile içi Şiddet ve Kadının korunması
Şiddete maruz kalmış kadınlarımızın, koruma tedbir protokolleri yeniden revize edilerek, bir daha şiddete maruz kalmaması için gerekli koruma tedbirleri sağlanacaktır.
Kadın şiddetine karışmış, failin, AF, iyi hal vs gibi cezai infaz indiriminden yaralanmaması için gerekli yasal düzenleme yapılacaktır.
Şiddet uygulamış eşe, rehabilitasyon ve tedavi süreçleri zorunlu olacak şekilde, kanuni düzenleme getirilecektir.
Öyküsünde, şiddet geçmişi olan birey, tekrar evililik yapmak istemesi durumunda, mecburi psikiyatrik değerlendirme zorunlu olacak şekilde kanuni düzenleme getirilerek izleme altında olacaktır.
Kadına şiddet ile ilgili cezai müeyyideler artırılarak, kanuni caydırıcılık sağlanacaktır.
Erken Yaşta evliliğin önüne geçilmesi
Erken yaşta evliliğin önüne geçilmesi için, kız çocuklarının eğitim sisteminde azami olarak kalması yönünde tedbirler geliştirilecektir.
Eğitim sisteminden bir sebepten ayrılmış olanların takibi yapılarak, icra edebileceği, bölgesine uygun mesleki eğitim ve kurslara yönlendirilerek, öncelikle ekonomik özgürlüğüne kavuşturulması ile ilgili tedbirler geliştirilecektir.
Erken yaşta evlilik ile ilgili Ailelerin tamamına ulaşılarak, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır.
Çok erken yaşta evlilik ile ilgili, ebeveynlere’de cezai müeyyide getirilecektir.
Kadın istihdamını ve kalifiye kadın iş gücünü artırılması
Kadınlarımızın, iş hayatına daha etkin katılım sağlanması için gerekli mesleki eğitim ve kurslar ile desteklenip, Hali hazırda Micro denilen krediler, ciddi şekilde artırılarak, iş yeri açma ve istihdama katkı sunmalarının önü açılacaktır.
Kadının istismarının önüne geçilmesi
Gerek aile hayatında, gerekse iş yaşamında kadın emeğinin sömürüsünün, önüne geçilerek, Tam olarak kadın erkek eşitliği sağlanacaktır.
Devlet Memuru, Kamu işçileri alımında da kadın personel alım sayısı ile erkek personel alım sayısı arasında fark olmayacak, eşit sayıda atama ve personel alımı gerçekleştirilecektir.
Doğuş partisinde Kadın kotası veya yüzdelik kısıtlama yoktur. Kadınlarımız istediği sayıda partimizde görev alıp, Parti çalışmalarına katılabilir.
Çocuk ;
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, zihinsel ve Bedensel gelişimlerini destekleyen, gerek okul öncesi eğitim kurumlarında gerekse ilk öğretim okulu kurumlarında iyileştirmeler yapacağız
Çocuk istismarı ve kötü muamele eden ailelerden, çocuklar ivedilik ile Devlet gözetiminde ve korumasında himaye edilecek
Çocuk işçiliğine son vereceğiz.
Sokaklarda, şehir içi trafiği araçlar arasında.para toplamaya çalışan çocukların ailelerinin durumlarına bakılacak, gelir sağlamak için aile tarafından sokaklarda para toplamaya zorlanmışsa, çocuk Devlet koruması altına ivedilikle alınıp istismarına son verilecektir.
Kent planlamalarında, çocuklarının oyun alanlarına ayrılacak alanların artırılması ile ilgili kentsel düzenlemeler yapılacaktır.
Gazi ve Şehit Yakınları
Şehitlerimizin, yakınlarına, insan onuruna ve şehitlerimizin manevi şahsiyetlerini onurlandırılacak şekilde maaşlarında düzenleme yapacağız.
Kamu hizmetleri personel alımında, önceliklerini devamını sağlayacağız.
Gazilerimiz, haklarını almak için gösteri, eylem yapmalarına gerek kalmadan haklarını almaları için gerekli kanuni düzenlemeler yapacağız.
ENGELLİLER
Yerel Yönetimler başta olmak üzere Engellilerin Ulaşımları gözetmek süreti şehir düzenlemelerini mecburi hale getireceğiz.
Eğitim hayatlarının kolaylaştırmak için Engellerine özgü eğitim kurumlarının açılmasını yaygınlaştıracağız.
Engellilerimizin, geçimlerini sağlamak için sokaklarda çalışmalarını gerek olmadan insan onuruna yakışacak, geçim sıkıntısı çekmeyecek şekilde yaşamlarını idame ettirebilecekleri şekilde ücret artırım düzenlemesi yapacağız.
Kamu ve özel sektörde Engelli bireylerin istihdam edilmesini yaygınlaştırıp, teşfik edecek düzenlemeler getireceğiz.
Sosyal Hayat
Özellikle çalışan ebeveynlerin, gerek iş stresi, gerekse gündelik yaşamın olağan stresinden uzaklaşmalarını sağlayacak, Sosyal etkinlikler (Tiyatro, Sinema,vb )gibi faaliyetlere katılmaları teşvik edilip desteklenecektir.
Asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan ailelere, en az ayda bir kere sinema veya tiyatro, konser gibi sanatsal etkinliklere katılmaları için destek ödemeleri sağlanacaktır.
İSTİHDAM
İşsizlik rakamlarının %20 lere dayandığı günümüzde, Yabancı sermayenin ülkemiz içerisinde yatırım yapmaları desteklenerek işşizlik rakamlılarının en az seviyeye indirilmesi için gerekli teşvik için düzenlemeler yapılacaktır.
İstihdamın işverene olan yükü, hafifletilecek düzenlemeler yapılacaktır.
Asgari ücret düzenlemesi yapılacak, açlık sınırının altında kalmayacaktır.
İş kur un istihdam teşvikleri artırılacaktır
Kamuda hizmet sunumunda NEOLİBERAL hizmet alımı politikalarından vazgeçilip, Kamulaştırılarak güvenli iş gücü sağlanacaktır.
Memuriyet alımı ve Atamalar.
Öncelikle memuriyet alımlarında erkek personel ile Bayan personel alımı arasındaki yüzdelik farkı kaldırarak eşit sayıda alınması sağlanacak.
Öğretmen atamalarında, mülakat sistemi kaldırılıp puan esasına dönülecek.
KAMU YÖNETİMİ
Sayıştay ın Denetim etkinliği arttırılacak.
Daha şeffaf ve hesap verebilir Kamu yönetimi anlayışı getirilecek.
Kamuda Gereksiz harcama ve yatırımlar revize edilecek.
Kamuda atamalar ve görevde yükselmeler tamamen liyakat sistemine göre olacak.
Kamuda ki Personel rejiminden, verimliliği artırmak adına insan kaynakları yönetim modeline geçilecek.
Valiler, hükümetin temsilcisi değil, Devletin Valisi şeklinde konumlandırılacak şekilde kanuni düzenleme yapılacak.
LAİKLİK VE İNANÇ HÜRRİYETİ
Laiklik ilkesinden kesinlikle taviz verilmeyecek. Devletin her inanca eşit mesafede kalması sağlanacak, inanç hürriyetinin teminatı sağlanacaktır.
KÜLTÜR SANAT
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün “Sanatsız kalan bir Milletin Hayat Damarlarından biri Kopmuş Demektir” sözünü düstur alarak, Ülke içerisinde Sanat seferberliği başlatacağız.
Sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri vereceğiz.
Kültür, sanat faaliyetleri icra eden sanatçılarımız, yapacakları sanatsal çalışmalar maddi olarak faaliyetleri desteklenecektir.
Sanatçıların Sosyal Güvenceye kavuşturulması, çalışamadıkları olası Afet, Pandemi durumlarında, ayakta kalabilmeleri için maddi olarak desteklenecek tedbirler alınacaktır.
Tiyatro, Kültür ve Sanat merkezleri il ve ilçelerde, yaygınlaştırılacak, sanat merkezleri Sanatçıların gösteri ve tanıtım ve organizasyonları için kullanımlarına ücretsiz kullanımlarına açılacaktır.
GENÇLİK HİZMETLERİ
İl ve İlçelerde bulunan gençlik merkezlerinin mesai içerisinde hizmet veren yapısı değişecek, gençlerimizin kaliteli bir şekilde donanım kazanacağı merkezler haline getirilecektir.
Gençlerimiz, gerek akademik eğitimi, gerekse girişimçilik adına gelişmeleri sağlanması, Gençlik Merkezlerince Desteklenecektir.
Gençlerimize, gerek yerel. gerekse ulusal siyasi temsilde daha fazla katılım sağlamalarının önü açılacaktır.
SPOR
Türk sporunun gelişmesi için, yapılacak tesisleşmenin kırsal kesiminde faydalanacağı şekilde yaygınlaşmasını sağlayacağız.
Sporun ilköğretim çağı itibari ile okullarda profesyonel olarak yapılmalarına olanak sağlayan, okul koçluğu sistemi getirilecektir.
Gerek Ferdi sporların, gerekse takım sporlarının alt yapı çalışmaları için okul müfredat programlarında düzenleme yapılacaktır.
Amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi destekler düzenli yapılabilmesi için bütçeden pay ayrılacaktır.
Sporcuların farklı ülkelerdeki sporcular ile ortak antrenman yapmalarına olanak sağlayacak nakdi destek verilerek gelişmelerine katkı sağlanacaktır.
Spor Federasyonların seçimlerinde, siyasi vesayet kaldırılacak. Spor federasyonları seçimlerini demokratik olarak yapmalarına olanak sağlayan düzenlemeler getirilecektir.
Spor federasyonlarının illerde tesisleşmesi desteklenecek, ortak kullanılacak spor salonu sisteminden, branşlarına özgü spor salonları inşası sağlacaktır.
Sporun sadece yarışma kısmına değil, sağlıklı yaşama ve sağlıklı yaşlanma ile ilgili kitlelerin kendi sevdikleri branşlarda spor yapmaları teşfik edilip özendirilecektir.
Milli sporcu gençlerimize, maddi destek sağlanacak, geçim sıkıntısı ile kaygıları giderici yasal düzenlemeler yapılacaktır.
Her gençlik spor ile Müdürlüğünde, Sporcu sağlığı ile ilgili Doktor istihdam edilecek, gerek sporcu sağlığı gerekse lisans işlemleri için gerekli sağlık hizmetinin verilmesini sağlayacaktır.
AFET YÖNETİMİ
Deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemizin acı gerçeği olarak, Kentsel dönüşümlerin ve bina güçlendirilmelerinin devlet desteği ile yapılması sağlanacaktır.
Kentsel yönetimlerde AFET toplanma alanları artırılacak ve bunlardan taviz verilmeyecektir.
İl Afet müdürlülüklerinin yanı sıra, daha Bölge AFET koordinatörlükleri oluşturulacak, Bu koordinatörlükler bulundukları bölgelerde olası bir AFET durumunda en ivedilikle, Sahra Hastanesi, Çadır/Prefabrik kent, Yemekhane, Okul seyyar köprü gibi temel gereksinimlerin kurulumunu gerçekleştirecek şekilde donanımlandırılacaktır. Normal zamanlar olası bir afet ile ilgili tatbikatlar sürekli olarak yapılacaktır.
Sel gibi yağıştan kaynaklanan felaketlerin yaşanmaması için, bu felaketlere, coğrafi olarak maruz kalma durumu olan, köy ve Beldelerin, yeniden imarı sağlanacaktır.
Yoğun Kar yağışı görülen illere, ulaşımın ve sağlık hizmetlerinin kesilmemesi için gerekli techizatlandırma işlemi gerçekleştirelecektir.
GÜVENLİK
1.İç Güvenlik
1.1-Emniyet Genel Müdürlüğü
Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin Özlük hakları kapsamında 3600 EK gösterge düzenlemesi yapılacaktır.
Emniyet içerisinde görevde yükselme sistemi yeniden düzenlenecektir.
Polis Okulları, Güvenlik Bilimleri Fakültesi olarak 4 YIL eğitim sonrası mezun verecek, Mezun olan Her mezun olan polisin, eşit şartlarda yükselme olanağının önü açılacaktır.
Emniyet Teşkilatının çalışma saatleri yeniden düzenlenecek 24 saatlik Ağır çalışma koşulları iyileştirilecektir.
İllerde Lojman sayıları artıralacaktır.
Polis Bakım ve Yardım sandığına üye personelin ev sahibi olabilmesi yönünde faaliyet göstermesi için yeniden yapılandırılacaktır.
1.2.Jandarma Genel Komutanlığı
Jandarma Genel komutanlığı sözleşmeli personelinin özlük hakları düzenlenecek, Sözleşmeli istihdam edilen personel in 6 yıl sözleşme süresinden sonra muazzaf olmasını sağlanacaktır.
Jandarma teşkilatının görev sorumluluk alanın büyük kısmı Kırsal alanda olduğu, Bazı bölgelerinde, Doğu hizmeti sayılmadığından, uzun yıllar Doğu hizmeti yaptıkları bilinmektedir. Kırsalda uzun süre yapılan Doğu görevi sebebi ile Personelin görev yaptığı illerde, eğitim gören çocuklarının muadil okul olmamamsı sebebi ile aile bütünlüklerinin bozulduğu müşahade edilmektedir. Bu sebeple Doğu ve Güneydoğudaki görev süreleri yeniden düzenlenip, Eş ve Eğitim durumu değerlendirilerek, Atama hizmetleri gerçekleştirilecektir.
2.1.Sınır Güvenliği
Uluslar arası anlaşmalar gözetilerek, ülkemiz çıkarları doğrultusunda, misakı milli sınırlarımız korunması, Dışarıdan gelecek tehditlerin bertaraf edilesi için sınır güvenliği teşkilatı kurulacak, ülkemize sızmaları engelleyecek düzenlemeler yapılacaktır.
Terör ile Mücadele
Son terörist ber taraf edilene kadar terör ile mücadele edilecek, terörü besleyen unsurlar ortadan kaldırılması için çalışılacaktır,
TARIM VE HAYVANCILIK
Tarım ve Hayvancılığa önem verilecek, gübre, yem, mazot desteği verilecek, faizsiz krediler ile desteklenecektir.
SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM
Yeni siyasi partiler ve seçim kanunu yapılacaktır.
Sandık güvenliği sağlanacak, sandığa giren oy devletin onuru gibi korunacaktır.
Dış Türkler için seçmen sayısına göre seçim bölgeleri oluşturulacaktır.
Siyasi partilerde teşkilat kapatma şartları zorlaştırılacaktır.
Milletvekili seçimlerinde, kontenjan oranı %5 ile sınırlanacaktır.
Kontenjan milletvekili adayları haricindeki adaylar üyeler tarafından doğrudan seçilebilecektir.
Milletvekili dokunulmazlığı kürsü masuniyeti dışında tümüyle kaldırılacaktır. Partilerin her kademesindeki seçimlerde yarışmacı rekabet esas olacaktır.
Çoğulcu ve katılımcı bir demokratik siyasi düzen için her partinin TBMM’de temsili gerektiği düşüncesiyle; milletvekili seçimlerinde genel seçim barajı %5 e düşürülecek; anayasa değişikliği ile partiler arasında aldıkları oy oranlarına göre, baraj şartı aranmaksızın, nispi olarak paylaştırılacak şekilde 100 kişilik Türkiye Milletvekilliği ihdas edilecektir.
Parti Programız Ülkemizin Milli menfaatleri gözetilmek sureti ile en tüm halkımıza eşit şekilde hizmet götürmek, yoksulluğu, yolsuzluğu ortadan kaldırmak, Üretimi artırarak ,kendi kendine dışa bağımlı olmadan yetebilecek ,İhracatın artması,ithalatın dengelenmesi, Kur Para politikaları, Piyasa dengeleri gözetilerek icra edilecektir.
Ülkemizin Milli Savunma sanayisinin kalkınmasını, Kendi yazılımlarımız, silah ve savunma sanayimiz için gerekli bütçe destekleri ile dışa bağımlılıktan kurtulması sağlanacaktır,